• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils from tortella inclinata var. Densa, T. Tortusa and pleurochaete squarrosa

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (216.2Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2014

Yazar

Tosun, Gonca
Yaylı, Büşra
Özdemir, Turan
Batan, Nevzat
Yaylı, Nurettin
Karaoğlu, Şengül Alpay

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Tosun, G., Yayli B., Ozdemir, T., Batan, N., Yayli, N., Karaoglu, S.A., (2014).Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Essential Oils from Tortella inclinata var. Densa, T. tortusa and Pleurochaete squarrosa.Asian Journal of Chemistry, 26(7), 2001-2004., A.https://doi.org/10.14233/ajchem.2014.15618

Özet

Although some chemical compositional data are available about the extracts of Tortella tortusa and Pleurochaete squarrosa, there is no investigation about the compositions and antimicrobial activities of the volatiles from Tortella inclinata var. densa, Tortella tortusa and Pleurochaete squarrosa. Thus, the essential oils of these mosses were isolated by hydrodistillation and then characterised by GC-FID/ MS. A total of 13, 33 and 40 compounds were identified, constituting over 93.8, 99.4 and 88.6 %, respectively. The essential oils consisted mainly of aldehydes (39.0 %, 33.2 % and 48.9 %), monoterpenes (0.0, 15.5 and 8.5 %) and hydrocarbons (48.6, 32.0 and 12.9 %). The major compound of all three essential oils was nonanal (14.8, 9.1 and 24.6 %, respectively). In addition, the antibacterial activities were investigated and the essential oils showed antimicrobial and antifungal activities against Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Bacillus cereus, Mycobacterium smegmatis, Candida albicans and Saccharomyces cerevisiae with MIC values in the range of 405-4650 ?g/?L. Essential oils of all three mosses showed moderate antituberculosis activity against M. Smegmatis (405-1163 ?g/?L).

Kaynak

Asian Journal of Chemistry

Cilt

26

Sayı

7

Bağlantı

https://doi.org/10.14233/ajchem.2014.15618
https://hdl.handle.net/11436/4055

Koleksiyonlar

  • FEF, Biyoloji Bölümü Koleksiyonu [588]
  • FEF, Kimya Bölümü Koleksiyonu [474]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.