• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Evaluation of antioxidant activity of bee products of different bee races in Turkey

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (278.6Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2019

Yazar

Saral, Özlem
Kılıçarslan, Mehmet
Şahin, Hüseyin
Yıldız, Oktay
Dinçer, Barbaros

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Saral, Ö., Kılıçarslan, M., Şahin, H., Yıldız, O. & Dinçer, B. (2019). Evaluation of antioxidant activity of bee products of different bee races in Turkey. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 43(4), 441-447. https://doi.org/10.3906/vet-1901-3

Özet

Bee products with high bioactive properties have a very important place in human nutrition. Biochemical properties of these products such as honey, pollen, and propolis vary according to flora, season, bee race, and production methods. In this study, the biological activities of honey, bee pollen, and propolis samples from four bee races in Turkey (Apis mellifera caucasica, Apis mellifera anatoliaca, Apis mellifera syriaca, and Apis mellifera carnica) were examined. Besides the determining of total polyphenol and total flavonoid contents, the antioxidant capacity was investigated by three different assays: DPPH (1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl) radicalscavenging activities, CUPRAC (cupric reducing antioxidant capacity) and FRAP (ferric reducing antioxidant power). The rank order of antioxidant potencies was as follows in the four bee races: propolis > pollen > honey. The polyphenol content of the products was evaluated and Apis mellifera syriaca for honey, Apis mellifera anatoliaca for pollen, and Apis mellifera carnica for propolis were found higher than the others. When bee races were compared, it was seen that flora is a more effective factor than bee race for antioxidant capacity.

Kaynak

Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences

Cilt

43

Sayı

4

Bağlantı

https://doi.org/10.3906/vet-1901-3
https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpNMU9UVXhNUT09
https://hdl.handle.net/11436/4950

Koleksiyonlar

  • FEF, Kimya Bölümü Koleksiyonu [474]
  • Sağlık Yüksekokulu Koleksiyonu [127]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2844]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.