Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSarı, Yaşar
dc.contributor.authorYıldırım, Gülsün
dc.date.accessioned2020-12-19T20:25:28Z
dc.date.available2020-12-19T20:25:28Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.issn1309-0712
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRrMk56azVPUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/5000
dc.description.abstractBu araştırmada Rize ili Ayder Turizm Merkezine gelen Ortadoğulu turist sayılarındaki artıştan yola çıkılarak Ortadoğulu turistlerin yerel turizm işletmelerinin hedef pazarları içerisindeki yeri ve yerel turizm işletme temsilcilerinin Ortadoğulu turistlere yönelik algısı ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Ayrıca yerel turizm işletmelerinin hizmet sundukları hedef pazara yönelik yeterli ürün ve hizmet çeşitliliğinin olup olmadığı ile bu işletmelerin pazarı nasıl bölümlendirdikleri gibi konuların incelenmesi amaçlanmıştır. Veri toplama yöntemi olarak yarı yapılandırılmış mülakat tekniği kullanılmıştır. Araştırma bölgesinde bulunan farklı türlerdeki toplam 16 konaklama işletmesi ve 3 yiyecek-içecek işletmesi temsilcisiyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Verilerin analizinde tümden gelimsel tematik analizden yararlanılmıştır. Görüşülen turizm işletmecileri, literatürde en yaygın kullanılan 13 pazar bölümlendirme değişkeninden cinsiyet haricindeki diğer değişkenlere dayalı olarak turistleri gruplandırılabildikleri, bununla birlikte hiçbir işletme temsilcisinin hedef pazarı içerisinde Ortadoğulu turistlerden söz etmedikleri tespit edilmiştir. Ayrıca turizm işletmelerinin büyük çoğunluğunun farklılaştırılmamış pazarlama stratejisi uyguladıkları ortaya çıkmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this study, it is aimed to reveal Middle Eastern tourists' place among the target market of local tourism establishments at Ayder tourism center in the province of Rize and local tourism establishments' perceptions of Middle Eastern tourists based on the growth in the number of tourists from the Middle East. The study also aims to find out whether there is sufficient diversity of products and services for the target market and how local tourism establishments segment the market. As a method of data collection, semi-structured interviews were used. 16 different types of hospitality businesses representatives and 3 restaurants / fast food representatives located in the research region have been interviewed. Deductive thematic analysis technique was used in the analysis of data. In this regard, tourism establishments interviewed could group the tourists based on 13 market segmentation variables except gender. Different answers were received regarding the target market of tourism establishments and none of the tourism operators mentioned Middle Eastern tourists as the target market. Finally, it was found out that the vast majority of tourism establishments have been applying undifferentiated marketing strategy.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectİktisaten_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.titleTürkiye Turizmi Bağlamında Ortadoğu Pazarı Üzerine Bir Araştırmaen_US
dc.title.alternativeA Research on the Middle East Market within the Context of Turkey Tourismen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜen_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage382en_US
dc.identifier.endpage403en_US
dc.ri.editoaen_US
dc.relation.journalİşletme Araştırmaları Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster