Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYaldız, Gülsüm
dc.contributor.authorÖzgüven, Menşure
dc.date.accessioned2020-12-19T20:30:06Z
dc.date.available2020-12-19T20:30:06Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.citationYaldız, G. & Özgüven, M. (2011). Farklı Süs Biberi (Capsicum Sp.) Tür ve Hatlarının Çukurova Koşullarına Adaptasyonu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 21(1), 1-11.en_US
dc.identifier.issn1308-7576
dc.identifier.issn1308-7584
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpJM01UWTFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11436/5352
dc.description.abstractÇukurova koşullarında yapılan bu araştırmada, yörede, Kahramanmaraş ilinde yetiştirilen ve farklı ülkelerden sağlanan 38 adet süs biberi (Capsicum sp.) tür ve hatlarının bazı fenolojik, pomolojik ve bitkisel özellikleri ile verimlerinin saptanması amaçlanmıştır. Araştırma sonucunda, denemeye alınan farklı süs biberi tür ve hatlarında, ortalama bitki boyu uzunlukları 37.67-117.7 cm, dal sayısı 5.0-14.67 adet/bitki, meyve eni 0.27-2.40 cm, meyve boyu 1.77-10.67 cm, meyve sayısı 2.0-370.7 adet/bitki, yaş meyve verimleri 41.60-6427.0 kg/da, kuru meyve verimleri 11.8-1633.7 kg/da arasında değişim göstermiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, under the circumstances of Cukurova, it was aimed to determine the phenological, pomologicial, herbal and fruit yield properties of 38 ornamental pepper species and lines which were provided from Kahramanmaraş, Cukurova region and different countries. In the result of this study, populations of ornamental pepper, used for the trial exchanged between the average height of plant (37.67-117.7 cm), number of branches (5.014.67 number /plant), width of fruit (0.27-2.40 cm), height of fruit (1.77-10.67 cm), number of fruit (2.0-370.7 number/plant), fruit weight (41.60-6427.0 kg/da) and dried weight (11.8-1633.7 kg/da).en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleFarklı Süs Biberi (Capsicum Sp.) tür ve hatlarının Çukurova koşullarına adaptasyonuen_US
dc.title.alternativeAdaptation of different ornamental pepper (Capsicum Sp.) species and lines in Cukurova conditionsen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentRTEÜ, Pazar Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorYaldız, Gülsüm
dc.identifier.volume21en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage11en_US
dc.ri.editoaen_US
dc.relation.journalYüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster