Konu "Anchovy" için Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Determination of metal content in anchovy (Engraulis encrasicolus) from Turkey, Georgia and Abkhazia coasts of the Black Sea: Evaluation of potential risks associated with human consumption
(Elsevier, 2021)In this study, metal compositions in anchovy (Engraulis encrasicolus) sampled from 11 different sites representing Turkey, Georgia, and Abkhazia coasts of the Black Sea were investigated. For this purpose, micro (Al, Zn, ... -
Dondurulmuş olarak satışa sunulan hamsi balığının mikrobiyolojik kriter, radyonüklid aktivite konsantrasyonu ve bazı kalıcı organik kirletici miktarlarının araştırılması
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2022)Dondurularak satışa sunulan hamsi balığı örneklerinde mikrobiyolojik kriter, radyonüklid aktivite ve bazı kalıcı organik kirleticilerin miktarları tespit edilerek Türk Gıda Kodeksi (TGK) ve Avrupa Birliği Konsey tarafından ... -
The effect of migration on fatty acid, amino acid, and proximate compositions of the Black Sea anchovy (Engraulis encrasicolus, Linne 1758) from Turkey, Georgia, and Abkhazia
(Academic Press Inc Elsevier, 2021)The effect of migration was investigated on the amino acid and fatty acid profiles and proximate composition of the anchovy caught from the coasts along the Black Sea. During migration, the percentage of lipid in anchovy ...