• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Variation in secondary metabolites in a unique set of tomato accessions collected in Turkey

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (2.386Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2020

Yazar

Bakır, Sena
Çapanoğlu, Esra
Hall, Robert D.
de Vos, Ric C. H.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Bakır, S., Çapanoğlu, E., Hall, R.D. & de Vos, R.C.H. (2020). Variation in secondary metabolites in a unique set of tomato accessions collected in Turkey. Food Chemistry, 317, 126406. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.126406

Özet

In this study, 50 tomato landraces grown in Turkey were investigated in terms of their secondary metabolite profiles. Each accession was planted in 2016 and 2017 in 3 replicates in an open field. in this study, color, pH and brix of the fruit samples were measured and an unbiased LCMS-based metabolomics approach was applied. Based on Principal Components Analysis (PCA) and Hierarchical Cluster Analysis (HCA) of the relative abundance levels of > 250 metabolites, it could be concluded that fruit size was the most influential to the biochemical composition, rather than the geographical origin of accessions. Results indicated substantial biodiversity in various metabolites generally regarded as key to fruit quality aspects, including sugars; phenolic compounds like phenylpropanoids and flavonoids; alkaloids and glycosides of flavour-related volatile compounds. the phytochemical data provides insight into which Turkish accessions might be most promising as starting materials for the tomato processing and breeding industries.

Kaynak

Food Chemistry

Cilt

317

Bağlantı

https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.126406
https://hdl.handle.net/11436/1094

Koleksiyonlar

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Koleksiyonu [34]
  • PubMed İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2443]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.