• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Preparation and characterization of a novel activated carbon component via chemical activation of tea woody stem

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (1.020Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2019

Yazar

Tabak, Ahmet
Sevimli, Kadir
Kaya, Mehmet
Çağlar, Bülent

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Tabak, A. Sevimli, K., Kaya, M. & Çağlar, B. (2019). Preparation and characterization of a novel activated carbon component via chemical activation of tea woody stem. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, 138(6), 3885-3895. https://doi.org/10.1007/s10973-019-08387-2

Özet

The novel activated carbon materials were synthesized by the carbonization and chemical activation of agricultural bio-waste from tea woody stems (TWS), and these materials were characterized by using FTIR, SEM, TG/DTA and surface analysis (BET surface area; pore distribution; pore size, area and volume) techniques. the higher carbonization times and amount of chemical reagent generally produce the higher surface area at 400 and 500 degrees C. the experimental data demonstrated that the highest BET surface area was 789 m(2) g(-1) at 500 degrees C, 75 mu m particle size, TWS/KOH ratio of 1:2 and carbonization time of 3 h. the activated carbon IR spectrum showed the increases in intense of aromatic C-H out-of-plane bending and C=C vibrations and the disappearance of olefinic C=C functional groups. Thermal analysis curves of TWS are ascribed to decomposition of organic derivate corresponding to lignin, cellulose and hemicelluloses components up to 700 degrees C from 200 degrees C. the SEM images and textural analysis data signified that the pore development of carbon skeleton structure during carbonization and activation process formed and type of micropores in these pore structures was dominant.

Kaynak

Journal of Thermal Analysis and Calorimetry

Cilt

138

Sayı

6

Bağlantı

https://doi.org/10.1007/s10973-019-08387-2
https://hdl.handle.net/11436/1348

Koleksiyonlar

  • FEF, Kimya Bölümü Koleksiyonu [474]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5917]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.