• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Biochemical properties of partially purified polyphenol oxidase and phenolic compounds of Prunus spinosa L. subsp dasyphylla as measured by HPLC-UV

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (1.609Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2017

Yazar

Baltaş, Nimet
Pakyıldız, Semra
Can, Zehra
Dinçer, Barbaros
Kolaylı, Sevgi

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Baltaş, N., Pakyıldız, S., Can, Z., Dinçer, B. & Kolaylı, S. (2017). Biochemical properties of partially purified polyphenol oxidase and phenolic compounds of Prunus spinosa L. subsp dasyphylla as measured by HPLC-UV. International Journal of Food Properties, 20, 1377-1391. https://doi.org/10.1080/10942912.2017.1343349

Özet

Polyphenol oxidase (PPO) enzyme was extracted from Prunus spinosa L. subsp. dasyphylla plum, partially purified by acetone precipitation, and its biochemical properties were investigated. Different substrates (p-coumaric acid, L-tyrosine, p-hydroxyphenyl propionic acid (PHPPA), catechol, 4-methylcatechol (4-MTC), hydrocaffeic acid, gallic acid, quercetin, catechin, and epicatechin) were analysed to determine their affinities with Prunus spinosa PPO (PsPPO). the substrate specificity was in the following order: 4-MTC > catechol > hydrocaffeic acid > catechin > epicatechin. 4-MTC was the most suitable substrate (K-m = 0.97 mM and V-max = 4753 U/mg protein). the optimal pH values were 7.0 for 4-MTC and catechol, 5.0 for catechin and epicatechin, and 4.0-6.0 for hydrocaffeic acid. Optimal temperatures were 40 degrees C for 4-MTC, 30 degrees C for catechol, and 60 degrees C for catechin, epicatechin, and hydrocaffeic acid. in the inhibition tests, the most potent inhibitor was found to be sodium metabisulphite (IC50 = 0.01 mM), followed by ascorbic acid, thiourea, benzoic acid, L-cysteine, and sodium azide. Approximately 80 and 75% of the diphenolase activity was conserved at pH 5.0 and 7.0, respectively, at 4 degrees C after 7 d incubation. Moreover, native polyacrylamide gel electrophoresis (Native-PAGE) of the enriched extract revealed the presence of at least six bands with PPO activity, suggesting the existence of different PPO isoforms. However, the oxidation of diphenol related to browning significantly, so the data obtained in this research provided a basis for the prevention of enzymatic browning of Prunus spinosa during processing. High-performance liquid chromatography (HPLC) revealed the plum extract contained protocatechuic acid, p-OH benzoic acid, vanillic acid, syringic acid, epicatechin, p-coumaric acid, and luteolin.

Kaynak

International Journal of Food Properties

Cilt

20

Bağlantı

https://doi.org/10.1080/10942912.2017.1343349
https://hdl.handle.net/11436/2221

Koleksiyonlar

  • FEF, Kimya Bölümü Koleksiyonu [474]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5917]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.