• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of propolis in gastric disorders: inhibition studies on the growth of Helicobacter pylori and production of its urease

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (480.9Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2016

Yazar

Baltaş, Nimet
Karaoğlu, Şengül Alpay
Tarakcı, Cemre
Kolaylı, Sevgi

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Baltas, N., Karaoglu, S. A., Tarakci, C., & Kolayli, S. (2016). Effect of propolis in gastric disorders: inhibition studies on the growth of Helicobacter pylori and production of its urease. Journal of enzyme inhibition and medicinal chemistry, 31(sup2), 46–50. https://doi.org/10.1080/14756366.2016.1186023

Özet

There is considerable interest in alternative approaches to inhibit Helicobacter pylori (H. pylori) and thus treat many stomach diseases. Propolis is a pharmaceutical mixture containing many natural bioactive substances. the aim of this study was to use propolis samples to treat H. pylori. the anti-H. pylori and anti-urease activities of 15 different ethanolic propolis extracts (EPEs) were tested. the total phenolic contents and total flavonoid contents of the EPE were also measured. the agar-well diffusion assay was carried out on H. pylori strain J99 and the inhibition zones were measured and compared with standards. All propolis extracts showed high inhibition of H. pylori J99, with inhibition diameters ranging from 31.0 to 47.0mm. Helicobacter pylori urease inhibitory activity was measured using the phenol-hypochlorite assay; all EPEs showed significant inhibition against the enzyme, with inhibition concentrations (IC50; mg/mL) ranging from 0.260 to 1.525mg/mL. the degree of inhibition was related to the phenolic content of the EPE. in conclusion, propolis extract was found to be a good inhibitor that can be used in H. pylori treatment to improve human health.

Kaynak

Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry

Cilt

31

Bağlantı

https://doi.org/10.1080/14756366.2016.1186023
https://hdl.handle.net/11436/2349

Koleksiyonlar

  • FEF, Biyoloji Bölümü Koleksiyonu [589]
  • FEF, Kimya Bölümü Koleksiyonu [476]
  • PubMed İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2443]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5990]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.