• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Purification and characterization of extracellular a-amylase from a thermophilic Anoxybacillus thermarum A4 strain

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (614.1Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2016

Yazar

Baltaş, Nimet
Dinçer, Barbaros
Ekinci, Arife Pınar
Kolaylı, Sevgi
Adıgüzel, Ahmet

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Baltas, N., Dincer, b., Ekinci, A.P., Kolayli, S., Adiguzel, A. (2016). Purification and characterization of extracellular a-amylase from a thermophilic Anoxybacillus thermarum A4 strain. Brazilian Archives of Biology and Technology, 59, e16160346. https://doi.org/10.1590/1678-4324-2016160346

Özet

alpha-Amylase from Anoxybacillus thermarum A4 was purified using ammonium sulphate precipitation and Sephadex G-100 gel filtration chromatography, with 29.8-fold purification and 74.6% yield. A4 amylase showed best performance for soluble potato starch hydrolysis at 70 degrees C and pH 5.5-10.5. A4 amylase was extremely stable at +4 degrees C, and the enzyme retained over 65% of its original alpha-amylase activity at 70 degrees C and 43% at 90 degrees C. the enzyme's Km values for soluble starch, amylopectin and amylose substrates were obtained as 0.9, 1.3 and 0.5 mg/mL, respectively. EDTA, Hg2+, B4O72-, OH-, CN-, and urea exhibited different inhibition effects; their IC50 values were identified as 8.0, 5.75, 16.5, 15.2, 8.2 and 10.9 mM, respectively. A4 amylase exhibited extreme stability toward some surfactants and perfect match for a wide variety of commercial solid and liquid detergents at 55 degrees C. So, it may be considered to be potential applications for detergent and other industrial uses.

Kaynak

Brazilian Archives of Biology and Technology

Cilt

59

Bağlantı

https://doi.org/10.1590/1678-4324-2016160346
https://hdl.handle.net/11436/2611

Koleksiyonlar

  • FEF, Kimya Bölümü Koleksiyonu [474]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.