• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Elucidation of Bioactive compounds in flower extracts of Camellia sinensis by HPLC-DAD-MS/MS and their inhibitory effects on replicative bacterial DNA polymerases

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (1.108Mb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2022

Yazar

Turumtay, Halbay
Tombuloğlu, Hüseyin
Er, Havva
Sandallı, Cemal
Turumtay, Emine Akyüz

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Turumtay, H., Tombuloğlu, H., Er, H., Sandallı, C., & Akyüz Turumtay, E., (2022). Elucidation of Bioactive compounds in flower extracts of Camellia sinensis by HPLC-DAD-MS/MS and their inhibitory effects on replicative bacterial DNA polymerases. Industrial Crops and Products, 188(A), 115528. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2022.115528

Özet

Camellia sinensis L. (C. sinensis) is an economically valuable crop whose leaves are used to produce tea. Tea flowers extracts (TFE) have been tested for their DNA polymerase inhibitory effect experimentally and in silico. Antioxidant capacities of TFE were determined by their DPPH radical scavenging activities (RSA), total phenolic acid, and flavonoid contents. While methanol extract and its fractions, except the aqueous fraction, showed strong inhibition on Gram (-) DNA polymerase DnaE, ethyl acetate, and butanol fractions showed strong inhibition on Gram (+) DNA polymerase PolC. The fractions had varying degrees of inhibition in tested microorganisms, except Enterococcus faecalis. Bacillus subtilis was the most inhibited microorganism. The binding energies of compounds for both polymerases varied between 5.5 kcal/mol (polC) and - 9.7 kcal/mol (DnaE). Some compounds especially interact with the catalytic aspartic acid amino acids (D973, D975, and D1098) of polC. The ethyl acetate fraction had the best DPPH RSA and the highest total phenolic content. According to HPLC-DADMS/MS analysis, tea catechins corresponded to 58.1% of all phenolics, which comprised 17.9% of the methanol extract. All these results might support the hypothesis of the use of TFE for a potential candidate as a functional food and beverage.

Kaynak

Industrial Crops and Products

Cilt

188

Sayı

A

Bağlantı

https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2022.115528
https://hdl.handle.net/11436/7200

Koleksiyonlar

  • FEF, Biyoloji Bölümü Koleksiyonu [589]
  • FEF, Kimya Bölümü Koleksiyonu [476]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5990]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.