• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Some azo compounds containing black tea processing waste catechins as antioxidant and urease enzyme inhibitory

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (601.6Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/openAccess

Tarih

2022

Yazar

Kantar, Cihan
Er, Zeliha
Baltaş, Nimet
Şaşmaz, Selami

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Kantar, C., Er, Z., Baltaş, N. & Şaşmaz, S. (2022). Some Azo Compounds Containing Black Tea Processing Waste Catechins As Antioxidant and Urease Enzyme Inhibitory. El-Cezeri, 9(3), 1147-1156. https://doi.org/10.31202/ecjse.1131913

Özet

Although a lot of azo compounds containing some natural origin catechins had been synthesized and determined their dyeing properties for various textile products, the azo compounds containing black tea processing waste catechins and their antioxidant capacity and urease enzyme inhibition were not investigated until this study. The urease enzyme is the most important enzyme that allows Helicobacter pylori, which is considered the main factor of stomach cancer, to live in the stomach. Inhibition of urease is very important for the treatment of Helicobacter pylori infection. It has been known that catechin extracts of natural origin inhibit the urease enzyme of Helicobacter pylori from literature. Black tea processing waste is a residue that is separated from the sieves during tea processing and has no economic value. The transformation of this residue into products that produce added value is very important because it contains many chemicals contained in the tea plant. In this study, some azo compounds containing black tea processing waste catechins were synthesized and investigated their antioxidant capacity, urease enzyme inhibition properties.
 
Bu çalışmaya kadar bazı doğal kaynaklı kateşinleri içeren bir çok azo bileşiği sentezlenmiş ve çeşitli tekstil ürünleri için boyama özellikleri incelenmiş olmasına rağmen, siyah çay işleme atığı kateşinlerini içeren azo bileşikleri ile bunların antioksidan kapasiteleri ve üreaz enzim inhibisyon etkileri araştırılmamıştır. Üreaz enzimi, mide kanserinin ana faktörü olarak kabul edilen Helicobacter pylori adlı bakterinin midede yaşamasını sağlayan en önemli enzimdir. Bu enzimin inhibisyonu Helicobacter pylori enfeksiyonu tedavisi için çok önemlidir. Doğal kaynaklı kateşin ekstraktlarının Helicobacter pylori üreazını inhibe ettiği literatürden bilinmektedir. Siyah çay işleme atığı, çayın işlenmesi sırasında eleklerden ayrılan ve ekonomik değeri olmayan bir kalıntıdır. Çay bitkisinin içerdiği birçok kimyasalı içeren bu tortunun katma değer üreten ürünlere dönüştürülmesi çok önemlidir. Bu çalışmada, siyah çay işleme atığındaki kateşinleri içeren bazı azo bileşikleri sentezlenmiş antioksidan kapasiteleri ve üreaz enzim inhibisyon etkileri araştırılmıştır.
 

Kaynak

El-Cezeri Journal of Science and Engineering

Cilt

9

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.31202/ecjse.1131913
https://hdl.handle.net/11436/7301

Koleksiyonlar

  • FEF, Kimya Bölümü Koleksiyonu [474]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5931]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.