• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   RTEÜ
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Anthocyanins profiling of Thymus praecox opiz subsp caucasicus var. caucasicus

Thumbnail

Göster/Aç

Full Text / Tam Metin (749.6Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2015

Yazar

Turumtay, Emine Akyüz
Turumtay, Halbay
Demir, Adem
Selvi, Emine Kılıçkaya
Yazıcı, Emre
Sandallı, Cemal
Yazıcı, Zihni Açar

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Turumtay, E.A., Turumtay, H., Demir, A., Selvi, E.K., Yazici, E., Sandalli, C., Yazici, Z.A. (2015). Anthocyanins profiling of Thymus praecox opiz subsp caucasicus var. caucasicus. Industrial Crops and Products, 77, 748-753. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2015.09.062

Özet

Thymus praecox Opiz subsp. caucasicus var. caucasicus (Anzer tea) was studied to determine its anthocyanin content; anthocyanin stability in response to acidic hydrolysis and temperature changes. in this study, anthocyanin profiling of the flowers of T. praecox Opiz subsp. caucasicus var. caucasicus (Anzer tea) were determined for the first time by high performance liquid chromatography coupled with ultraviolet detector (HPLC-UV). the effect of acidic hydrolysis on the extracts also was examined. While eleven peaks were observed before hydrolysis, they dropped to three peaks including that of cyanidin post-hydrolysis. Beside, cyanidin and pelargonidin were quantified in plant extracts. Since, the amount of cyanidin was greater than the cyanidin equivalent to the other two peaks (1.9 and 8.9 times) in the hydrolyzed extract, it can be concluded that the plant has mainly cyanidin derivatives such as glycosides. the stability of standard cyanidin in methanol with 1% HCl at 18 degrees C during a period of 63 days was determined to be above 78%. on the other hand, the concentration of the frozen and thawed standard (10 times) and samples dropped below 74% and 88%, respectively. (C) 2015 Elsevier B.V. All rights reserved.

Kaynak

Industrial Crops and Products

Cilt

77

Bağlantı

https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2015.09.062
https://hdl.handle.net/11436/2714

Koleksiyonlar

  • FEF, Biyoloji Bölümü Koleksiyonu [589]
  • FEF, Kimya Bölümü Koleksiyonu [476]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5990]
  • TF, Temel Tıp Bilimleri Bölümü Koleksiyonu [698]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [5260]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Yönerge | Rehber | İletişim |

DSpace@RTEÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi || OAI-PMH ||

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@RTEÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.